Over mij

“Jezelf bewust zijn van wie je bent, verandert hoe je kijkt naar wat je brengt.”

Shatner O’Brien

Eigenaar | Coach | Trainer

Eenzaam & onbegrepen

Vanaf kleins af aan voelde ik mij anders, dan andere mensen. Ik zat vaak niet op dezelfde ‘golflengte’ met anderen en had moeite om uit te drukken wat ik dacht of voelde. Op momenten dat ik dit wel deed of voor mijn mening probeerde uit te komen, werkte dit averechts. Ik werd vaak verkeerd begrepen of niet gehoord, wat soms leidde tot agressie of ander ongewenst gedrag tegenover mij, m’n vrienden en m’n omgeving. Ik voelde mij vaak onbegrepen en eenzaam, ondanks dat ik veel steun van liefdevolle mensen om mij heen had. Uiteindelijk hield ik mij vaak op de achtergrond en sprak ik m’n mening niet uit. Vaak was ik bang om ‘dom’ te worden gevonden. Dit gevoel werd ook versterkt door situaties, waarbij ik anders werd behandeld, vanwege m’n (culturele) achtergrond of huidskleur. Het bracht mij veel onbegrip en verwarring in mezelf, omdat ik een andere blik op mensen en het leven had. Deze ervaringen lieten mij twijfelen aan mezelf en mijn zelfbeeld, waarbij het (onbewust) mijn potentie en kansen ontzettend heeft geremd op zowel privé, als professioneel gebied. Dit knaagde diep vanbinnen, daar ik vaak voelde dat ik onder mijn kunnen presteerde.

Hiernaast ging het niet goed met de gezondheid van mijn gezinsleden. Ik verwachtte van mezelf alles te moeten dragen, als man. Ik moest sterk zijn, want anders was ik een ‘slechte vader en partner’, althans dat was het plaatje in mijn hoofd. Met deze verwachting verloor ik de verbinding met mezelf en raakte ik de kern in mezelf kwijt. In m’n hoofd werd m’n wereld steeds kleiner en donkerder, met een depressie als gevolg.

Door alle dynamiek vergat ik welke waarde ik al bracht in mezelf en m’n omgeving. Vader zijn van 2 prachtige kinderen, 20 jaar militaire ervaring, uitzendingen naar Afghanistan, 15+ jaar trainings- & begeleidingservaring, zelfverdedingsinstructeur, ondernemer, etc… Dit alles met veel (com)passie. 

Gaat alles in m’n leven zoals gepland? Absoluut niet, en dat hoeft ook niet. Dat maakt het leven interessant en lekker dynamisch. Dit glipte echter uit m’n bewustzijn. Mijn herstel herinnerde me weer dat bewegen de rode draad is in het leven, letterlijk en figuurlijk. Ik was in mezelf stil komen te staan. Het licht in mezelf ging langzaam uit, vergelijkbaar met een fietsdynamo; ik stopte onbewust met trappen. Ik zocht hulp en begon opnieuw aan mezelf te bouwen. Met hulp van dierbaren en professionals kwam ik letterlijk weer in beweging. 

De depressie was voor mij uiteindelijk mijn vertrekpunt. Ik had het nodig om mij te herinneren wie ik ben. Ik had het nodig om nog bewuster te worden van hoe onbelangrijk invloeden van anderen zijn. Het heeft me helpen realiseren, hoe ik ben gegroeid als mens en wat er in de kern écht belangrijk is in m’n leven. 
 

Boksen, Krav Maga, wandelen en outdoor zijn onder andere de activiteiten die mij weer in balans hebben gezet; fysiek, mentaal en spiritueel. Het zijn ook de tools die ik (onbewust) inzette om mensen bewust te maken van hun unieke kwaliteiten.

Deze lijn zet ik nu professioneel voort met Solid Mentality, waarin ik diverse coachmethodieken inzet, zoals Neurolinguïstisch Programmeren (NLP), Motivational Interviewing, Bokscoaching en Deep Democracy.

Men ervaart mijn coach- & trainingsstijl als grondig, scherpzinnig en doortastend, met beide benen op de grond. Ik kijk met rust en geduld, zorgvuldig naar de schoonheid in mensen, en breng het beste in hen naar boven, binnen mijn vermogen. Sterk in wie ik ben. 

Ervaring

Opleiding & training

Loopbaan

Wat is jouw verhaal? Ik ben benieuwd naar wie je bent en wat je drijft. Laten we samen in beweging komen en kijken hoe we elkaar kunnen versterken.

Solid Mentality
is een attitude dat je leven en identiteit helpt waarderen.

Oorsprong & Betekenis

Solid Mentality is het authentieke aspect in je identiteit, waarin jij jezelf volledig ziet, begrijpt en erkend. Je vertrouwt en waardeert je eigen beslissingen, ongeacht de situatie, de uitkomsten en je tekortkomingen. zonder jezelf te veroordelen.

Het gaat dus niet over ‘goed of fout’, maar om het beste uit jezelf, jouw situatie en het leven te halen, met dat wat je hebt en kunt. Het is een attitude dat je leven en je identiteit helpt waarderen, zonder jezelf te veroordelen en met de beste intenties.

In het Engels gebruikt men het woord ‘Solid’ om een bijzondere kernkwaliteit in een persoon, product, proces of relatie te duiden. Het staat voor betrouwbaar, duurzaam, stevig en degelijk. De term is verbonden met de integriteit, loyaliteit, toewijding en stabiliteit in een karakter van een persoon, groep of organisatie.

Waarom Solid Mentality?

Vertrouwen

Op elkaar rekenen, punt.

“Samenwerkingen slagen alleen, wanneer relaties betrouwbaar zijn. Ik vind het belangrijk om te bouwen aan een veilig podium, waar iedereen vrij is om te experimenteren en te ontdekken.”

Aandacht

Het gaat mij om jou. Ik ben nieuwsgierig naar jouw verhalen, belevingen en inzichten.

“Het vergt soms moed en daadkracht om jezelf open te stellen. Daarom waardeer ik het enorm, wanneer je jouw ervaringen met mij durft te delen. Ook al zijn ze niet allemaal even kleurrijk. Dit helpt mij een goed beeld te krijgen van jouw unieke kwaliteiten en mentaliteit, en help ik jou te groeien in je ontwikkeling.”

Erkenning

Ik vind het belangrijk om je te begrijpen en jou te zien voor wie jij bent, zelfs met al je ‘zogenaamde’ gebreken.

“Voor mij ben jij niet je gedrag. Alles wat je doet, komt voort uit een bepaalde intentie; bewust en onbewust. Het gaat er bij mij om, wie je bent achter jouw intenties. Zo kan ik je beter ondersteunen in jouw persoonlijke ontwikkelingstocht en help ik je bouwen aan mooie dingen.”

Certificeringen

Solid Mentality blijft zich met zorg ontwikkelen om jou het beste van dienst te zijn.