“Dankzij jouw begeleiding ben ik van mijn probleem af!”

Roept Melissa aan het begin van haar laatste sessie. 

Ongemakkelijk lach ik naar haar. “Nou, nee hoor… Ik voel me vereerd, maar dit heb je toch écht zelf gedaan.”, zeg ik tegen haar. Ze kijkt me dankbaar, maar ook verward aan. 

Melissa komt van ver. Na diverse zware therapieën, hulpverleningstrajecten, gevulde dagboeken, tientallen zelfhulpboeken, twee online-programma’s en twee coachingstrajecten, heeft ze eindelijk de voldoening voor haarzelf, waar ze voor vocht. Letterlijk…🥊

Ik heb haar met veel volharding en toewijding zien groeien in haar reis. Altijd nieuwsgierig, altijd lerend, altijd in beweging.

Elke therapiesessie, geschreven reflectie, hoofdstuk en online module heeft Melissa verrijkt in haar kracht, kennis en identiteit om te komen waar ze nu is. Ik had slechts de eer om een stukje met haar op deze emotionele reis te mogen gaan. Maar de ‘reis van ontwikkeling’ is nooit voltooid, totdat je dit leven verlaat. Voor iedereen… 

Mensen zijn altijd op zoek naar een directe medicijn om hun uitdagingen te overwinnen. Aan jezelf werken is niet een ‘Life hack’ of een ‘Quick fix’, het is eerder een ‘Evolutieproces’. We zijn ons echter vaak niet bewust, hoeveel tijd, energie en waarde wij daadwerkelijk in onszelf hebben geïnvesteerd. Logisch ook, wanneer het je doel is om de interne strijd met jezelf aan te gaan en je jouw pijn probeert te begrijpen en op te lossen. 

Alle genoemde hulpmiddelen die Melissa voor zichzelf heeft gebruikt, waren stapstenen en puzzelstukjes dat hebben geleid tot haar gewenste resultaat. Haar reis blijft gaande, maar haar rugzak is lichter geworden.

We hebben dit in onze laatste ‘Strike-sessie🥊’ in kaart gebracht. Alle slapeloze nachten, ruzies, leesuren, tranen en zweetdruppels waren een voorbode van persoonlijke groei. Hierbij kwam Melissa tot de ontdekking, dat álle hulpmiddelen in haar proces immens waardevol waren. Het was voor mij een eer om een klein onderdeel hiervan te mogen zijn. 🙏🏾🍀

Aan het einde van onze sessie, straalt Melissa. Na onze laatste sessie, is ze niet meer moe van frustratie, maar geladen met trots & zelfliefde, na alles wat ze heeft overwonnen.

Mocht je jezelf in een uitzichtloze positie bevinden, weet dat alle stappen die je zet, uiteindelijk zullen leiden tot succes. Wat dit succes ook voor jou mag zijn. 

Wil je hier met mij hierover sparren? Stuur me een bericht en laten we kletsen, je staat er echt niet alleen voor.

Peace out…✌🏾

(De naam van Melissa is in dit verhaal geanonimiseerd, ivm privacy)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *